kortlopende reisverzekering vergelijken

Wat te doen op je vrije dag

Geplaatst op

We kijken allemaal uit naar onze vrije dagen. Of het nu een weekend, een vrije dag of een vakantie is, we tellen de uren tot we eindelijk een stuk vrije tijd hebben en het een ontspannende dag kunnen inplannen. Helaas voldoen verlofdagen vaak niet aan onze verwachtingen. Bent je ooit teruggekomen op kantoor met een traag gevoel en behoefte aan een nieuwe? Lees dan verder voor een paar tips en dingen die je kunt doen om jezelf ook echt op te laden tijdens je vrije dag.

Doe dingen waar je altijd tegenop ziet

Vrije dagen zijn er om te ontspannen en plezier te hebben. Toch is het goed om ook dingen te doen waar je niet zo op zit te wachten. Plan je dag bijvoorbeeld in dat je ’s ochtends boodschappen doet, het huis opruimt en de was doet. Door dit soort taken te bundelen en op je vrije dag te doen, heb je het gevoel dat je de dag nuttig besteedt hebt. De rest van de dag kun je lekker uitrusten.

Ga een dagje naar Schokland

Schokland is een voormalig eiland in de Zuiderzee en is sinds 1942 deel van het vasteland van Flevoland. Dit stukje land staat sinds 1995 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Schokland is goed bereikbaar met de auto en is een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Breng jezelf in beweging

Een van de beste dingen om te doen op je vrije dag is om op te staan en te bewegen! Fysieke beweging is een fantastisch hulpmiddel om in contact te komen met je zintuigen. Het kan ook je spieren versterken, bepaalde gezondheidsrisico’s verminderen en je humeur stimuleren. Als je graag traint in de sportschool of op de fiets: geweldig! Zo niet, onthoud dan dat elke beweging beter is dan stilstaan.

Doe een dutje

Veel studies wijzen op de voordelen van een kort dutje, zoals een betere aandachtsspanne, beter stressmanagement en een gevoel van meer aanwezig zijn. Houd het op 20-30 minuten om optimaal te profiteren.

Eet goed

Het is gemakkelijk om goed te eten tijdens de werkweek – tussen het koken thuis en de lunch op kantoor kunnen we onze keuzes vaak redelijk gezond houden. Velen van ons vallen echter in het weekend door de mand. En hoewel er niks mis is met af en toe ongezond eten; probeer juist op je vrije dag gezond te eten. Je zult je hierdoor beter voelen over je vrije dag.

Gerelateerde berichten

Leuke locaties om heen te gaan op vakantie

Veel mensen vinden het heerlijk om er af en toe tussenuit te kunnen gaan. Een vakantie naar het buitenland is dan zeker geen slecht idee. Echter kan...

Lees meer

De beste onderhoud tips voor jouw meubels

Je hebt net een nieuwe inboedel gekocht voor je nieuwe woning. Hopelijk zul je er nog vele jaren van genieten. Om te genieten van een lange...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden