kortlopende reisverzekering vergelijken

De opkomst van de bakfiets

Geplaatst op

Sinds de eeuwwisseling zien we de bakfiets weer veel in het straatbeeld. Dit is lange tijd niet zo geweest. En als we hem wel zagen, dan werd deze bestuurd door een kraker. Niet perse de doorsnee gebruiken van de bakfiets zoals we hem nu vaak tegenkomen: brave huisvaders die de kinderen van hot naar haar brengt in de bak. En trappen hoeft ook al nauwelijks meer, want de elektrische bakfiets vindt gretig aftrek. In deze blog vertellen we je wat meer over deze praktische fiets.

Is een bakfiets handig?

Een bankfiets komt met diverse voordelen: de fiets is wendbaar, kan op milieuvriendelijk wijze mensen of waren van A naar B vervoeren. Dit scheelt een boel als het gaat om de luchtkwaliteit in de grote stad. Iedereen weet dat die niet al te best is. Gelukkig gaat het de laatste jaren wel beter en dat komt omdat de eisen strenger zijn die gesteld worden aan motors en brandstoffen. Ook de komst van elektrische voertuigen, zoals brommers, scooters en auto’s spelen hierbij een belangrijke rol.

Is de bakfiets veilig?

En bakfiets is volkomen veilig wanneer de remmen goed werken en de bak, het stuur en de wielen stevig vastzitten. Natuurlijk is het wel slim om je bakfiets te laten checken door een fietsenmaker. Voor een elektrische bakfiets geldt hetzelfde. Zeker als je kinderen vervoerd, bijvoorbeeld als service van je kinderdagverblijf, dan is het slim om een paar keer per jaar checks te laten doen. 

Hoelang gaat de accu van een elektrische bakfiets mee?

Een accu van een fiets kan tot zo’n zes jaar meegaan. Gelukkig is deze wel te vervangen. De bakfiets kan met gemak 10 tot 15 jaar meegaan, maar dan raden we je wel aan om deze goed te laten onderhouden. Zo ga je veilig de pedalen op.

Waar kan ik een elektrische bakfiets kopen?

Een elektrische bakfiets kun je zowel online als offline kopen. De betere leveranciers bieden een scala aan elektrische en niet-elektrische bakfietsen waaruit je kunt kiezen en ze leveren daarbij de nodige garantie. Vooral dat laatste maakt het kopen van een nieuwe of tweedehands bakfiets bij een winkel voordeliger dan bij een particulier.

Verzekering

De bakfiets is populair, vertegenwoordigt een behoorlijke waarde en is daarom gevoelig voor diefstal. Daarom raden we je aan om een gedegen verzekering af te sluiten voor je bakfiets. Niet alles is helaas verzekerd:

  • Computers voor op je fiets
  • Bagage die je hebt laten zitten op je fiets
  • Bepaalde schade aan je fiets, zoals aan bagagedrager, de bak en de snelbinders

Laat je altijd informeren door een expert in verzekeringen om te weten welke polis het beste bij jou wensen past.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden